Over de collectie/website

Deze website geeft een overzicht van een collectie keramiek die zich toespitst op voornamelijk en vermoedelijk Nederlandse producten met decoraties van vrouwen en meisjes. Gezien de grote variatie in decoraties en vormen, een populair thema (ook buiten de keramiek) in de jaren 50 en 60 van de 20e eeuw. In Nederland, maar ook in Duitsland, Oostenrijk en Italië en in de VS.

Aanleiding voor een onderzoek naar de herkomst van deze objecten was de publicatie van het boek Tegendraads Modern waarin van het getoonde sieraardewerk, de herkomst (hoewel vaak onduidelijk of minimale informatie beschikbaar) en het thema ‘vrouwafbeeldingen’ wordt beschreven. Deze website geeft de verzamelaar zelf een mooi overzicht en kan zo andere verzamelaars van nieuwe informatie voorzien of misschien nieuwe informatie verkrijgen. De objecten zijn niet te koop.

Meer weten? Lees Tegendraads Modern!
Weet je hier zelf meer over te vertellen? Laat het weten via: info@kekkekeramiek.nl.

Volg Kekke Keramiek ook op Instagram: @kekkekeramiek.

Het doen van onderzoek, schrijven en het maken van foto’s kost veel tijd. Mocht je afbeeldingen en tekst van deze website willen gebruiken of citeren; toestemming vragen is aardig, hoeft niet, maar geef dan wel een bronvermelding!

© 2014 -2022 Teksten en afbeeldingen: kekkekeramiek.nl